Dýňové kari s cizrnou

Hodnocení receptu
(10 hlasů)

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 kg dýně Hokkaido
  • 1 plechovka sekaných rajčat
  • 2 lžičky madraského kari
  • ½ lžičky skořice
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • sůl
  • pepř
  • 2 plechovky cizrny
  • 1 citrón
  • rýže - příloha

POSTUP:

Nejprve si důkladně umyjte a vydlabejte dýni, poté ji nakrájejte na menší kousky. V hrnci si rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou dýni, rajčata z plechovky, madraské (indické) kari, skořici, sůl a pepř. Nechte chvilku povařit a pak přidejte kokosové mléko.

Nechte vařit, dokud nebude dýně zcela měkká. Jakmile je dýně hotová, přidejte propláchnutou cizrnu a nechte vařit ještě zhruba 10 minut.

Podávejte samotné nebo s vařenou rýží. Při servírování pokapejte citrónovou šťávou.


DOPORUČUJEME:

Po dobrém jídle se hodí chvilka odpočinku namísto mytí nádobí. Proto jistě oceníte některou z vestavných myček nádobí MORA.
▷ Najděte svého prodejce MORA

 

Další recepty s dýní