Dýňové risotto

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 250 g rýže Arborio
  • 1,2 l vývaru
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sklenka bílého suchého vína
  • 1 snítka šalvěje
  • 400 g dýně
  • sůl
  • pepř
  • 80 g sýru Parmigiano Reggiano
  • 50 g másla

POSTUP:

V hrnci si rozehřejte olivový olej a orestujte na něm červenou cibuli. Jakmile začne cibule zlátnout, přidejte prolisovaný česnek a jen krátce restujte a nechte ho rozvonět. Poté přidejte rýži a důkladně míchejte, dokud se do rýže nevsákne všechen tuk.  

Jakmile se začne rýže lepit ke dnu hrnce, je čas přidat sklenici vína. Promíchejte a počkejte, dokud se neodpaří všechen alkohol.  

Do takto připravené rýže nalijte vývar, přidejte snítku šalvěje, osolte a opepřete. Přidejte na kousky nakrájenou dýni a pomalu vařte, dokud se rýže s dýní neuvaří. Pokud bude potřeba, přidejte ještě trochu vývaru. Na konci vaření, by mělo být risotto trochu řidší.  

Na závěr přimíchejte máslo a nadrobno nastrouhaný sýr Parmigino Reggino.  

Při servírování ozdobte plátky sýra a lístky šalvěje.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu