Dýňové risotto

pomlčka
pomlčka
tisknout tisk sdílet sociální sítě
/data/images/recepty/motives/530/9f/kremove-dynove-rizoto-mora-recept.webp

Ingredience

šipka

Postup

šipka

V hrnci si rozehřejte olivový olej a orestujte na něm červenou cibuli. Jakmile začne cibule zlátnout, přidejte prolisovaný česnek a jen krátce restujte a nechte ho rozvonět. Poté přidejte rýži a důkladně míchejte, dokud se do rýže nevsákne všechen tuk.  

Jakmile se začne rýže lepit ke dnu hrnce, je čas přidat sklenici vína. Promíchejte a počkejte, dokud se neodpaří všechen alkohol.  

Do takto připravené rýže nalijte vývar, přidejte snítku šalvěje, osolte a opepřete. Přidejte na kousky nakrájenou dýni a pomalu vařte, dokud se rýže s dýní neuvaří. Pokud bude potřeba, přidejte ještě trochu vývaru. Na konci vaření, by mělo být risotto trochu řidší.  

Na závěr přimíchejte máslo a nadrobno nastrouhaný sýr Parmigino Reggino.  

Při servírování ozdobte plátky sýra a lístky šalvěje.

Chcete pomoci s výběrem, nebo chcete poradit s něčím jiným?
Bezplatná zákaznická linka
+420 800 105 505
Hledáte svého nejbližšího prodejce, nebo naši značkovou prodejnu?
Ukázat na mapě
Kupte troubu MORA a dostanete od nás na pečení 6 kg mouky Babiččina volba zdarma.
Více o akci