Objevte šťavnatou klasiku české kuchyně – holandský řízek s lahodnou bramborovou kaší. Zlatavý karbanátek z jemného mletého masa, obalený v křupavém trojobalu a doplněný sýrem připravíte snadno a rychle, aby si celá rodina pochutnala na poctivém domácím jídle.
Ingredience
Postup
Brambory a celer oloupejte a nakrájejte na kostky. Ve vroucí osolené vodě je vařte doměkka.
Mezitím dejte do mísy maso, přidejte vejce, petrželku, nastrouhaný sýr a směs osolte a opepřete.
Důkladně propracujte a vytvořte 4 placky. Postupně je obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
Na oleji je pak usmažte dozlatova.
Brambory slejte, rozmačkejte a pak prošlehejte s máslem a teplým mlékem.
Hotové řízky podávejte s bramborovou kaší a zeleninovým salátem podle chuti.

TIPY A RADY: Vyzkoušejte do holandských řízků sušená rajčata v oleji.
Podobné recepty
Chcete pomoci s výběrem, nebo potřebujete poradit s něčím jiným?
bezplatná zákaznická linka
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Dáme vám 200 dní na vyzkoušení spotřebičů s možností vrácení.