Holandský řízek s bramborovou kaší

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

Potřebujete (na 4 porce):

Na kaši:
  • 1 kg brambor
  • 150 g celeru sůl
  • 100 g másla mléko podle potřeby  
Na maso:
  • 600 g mletého masa mix (hovězí a vepřové)
  • 100 g eidamu
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • Vejce, mouku a strouhanku na trojobal
  • olej na smažení

  • Doba přípravy: 40 minut
  • Doba vaření: 1 hodina

POSTUP:
Brambory a celer oloupejte a nakrájejte na kostky. Ve vroucí osolené vodě je vařte doměkka. Mezitím dejte do mísy maso, přidejte vejce, petrželku, nastrouhaný sýr a směs osolte a opepřete. Důkladně propracujte a vytvořte 4 placky. Postupně je obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na oleji je pak usmažte dozlatova. Brambory slejte, rozmačkejte a pak prošlehejte s máslem a teplým mlékem. Hotové řízky podávejte s bramborovou kaší a zeleninovým salátem podle chuti.  

Tip: Vyzkoušejte do holandských řízků sušená rajčata v oleji.  

Další recepty z mletého masa