Houbová omáčka s noky

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 150 g másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule
  • 400 g směsi hub
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml 33% smetany
  • 200 ml mléka
  • 2 snítky rozmarýnu
  • sůl
  • noky

POSTUP:

Na velké pánvi si rozpalte máslo s olejem. Na rozpáleném oleji s máslem po částech orestujte nadrobno nakrájené houby. V průběhu restování hub přidávejte i nadrobno nakrájenou cibuli. Část orestovaných hub si dejte bokem. Použijete je při servírování.  

Ke konci restování hub přidejte prolisovaný česnek, nechte ho rozvonět a vše zalíjte mlékem a smetanou. Přidejte snítky rozmarýnu, sůl, vše promíchejte a nechte zhruba 5 - 10 minut vařit.  

Jakmile má omáčka krásně krémově jemnou hustotu. Odstavte z plotny.  

Hotovou omáčku podávejte s vařenými noky a plátky restovaných hub.

Další recepty s houbami

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu