Hruškový koláč

Michal Havlásek, Ostrava
848 hlasů
Tisknout Tisknout
Hruškový koláč
Příprava
Příprava:
1h 30 min

Ingredience

Postup

Přísady na těsto zpracujeme a necháme v chladu odpočinout. Kulatou koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto vtlačíme do formy a vymáčkneme vyšší okraje. Těsto propíchneme vidličkou a zlehka vysypeme strouhankou. Hrušky přepůlíme, oloupeme, vyřízneme jaderník a vyplníme jimi celé dno koláčové formy. Zakysanou smetanu prošleháme s vejci a cukrem a zalijeme formu. Pečeme 40 minut na 180 stupňů, dokud na povrchu koláče nebudou puchýřky.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu