Kakaový chlebíček s hruškami


Ingredience

  • 300 g špaldové hladké mouky
  • 50 g Holandského kakaa
  • ½ kypřícího prášku
  • 150 g třtinového cukru
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého badyánu
  • 100 ml oleje
  • 350 ml vody
  • 3 hrušky

POSTUP:

Ve velké míse si nejprve smíchejte špaldovou mouku s kakaem a kypřícím práškem. Poté přidejte cukr, skořici, badyán a znovu promíchejte. Nakonec přidejte olej, vodu a vše důkladně promíchejte v lité těsto. Připravte si hrušky, které umyjte, oloupejte a trochu jim seřízněte spodek, aby stály.

Formu o rozměrech d. 28 x š. 10 x v. 6 cm vyložte pečícím papírem a nalijte do ní všechno těsto. Pak do těsta vložte hrušky a formu dejte do předem vyhřáté trouby na 170°C a pečte 30 minut. Zda je chlebíček hotový ověřte ještě špejlí.

Jakmile je chlebíček upečený, nechte ho úplně vychladnout a při servírování ho můžete posypat moučkovým cukrem.

Další recepty s hruškami

Hrušková povidla pečená v troubě

Moučníky, dezerty, cukroví

Hrušková povidla pečená v troubě

Hruškový koláč

Moučníky, dezerty, cukroví

Hruškový koláč

Hruškový koláč s tvarohem

Moučníky, dezerty, cukroví

Hruškový koláč s tvarohem

Tipy na letní bruschetty

Předkrmy, chuťovky

Tipy na letní bruschetty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu