Krůtí roláda s bylinkovou nádivkou

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

Budete potřebovat: (na 6 porcí):  
  • 800 g krůtích prsních řízků
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce nasekaných bylinek
  • 1 žloutek
  • Sůl, pepř
  • 220 g ricotty
  • Olej

  • Doba přípravy: 40 minut
  • Doba pečení: 1 hodina  

POSTUP:
V misce promíchejte bylinky, prolisovaný stroužek česneku, žloutek a ricottu. Směs osolte, opepřete, a ještě jednou promíchejte. Maso podélně nakrojte a rozložte, aby vznikl plát. Z obou stran ho osolte a opepřete. Na pracovní desku položte slaninu tak, aby se plátky vzájemně trochu překrývaly. Na slaninu pak položte maso. Naneste na něj bylinkovou náplň tak, aby okraje zůstaly volné. Maso opatrně zatočte do rolády a pak ho pevně svažte provázkem, aby drželo dobře tvar rolády a při pečení se nerozjelo. Pekáček vymažte olejem. Položte do něj roládu a vložte do trouby předehřáté na 180 C. Pečte přibližně hodinku.