Ingredience

Postup

Žloutky ušleháme s třetinou cukru na hustou pěnu a z bílků se zbylým cukrem ušleháme tuhý sníh. Sníh spojíme se žloutkovou pěnou a nakonec opatrně vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Plech vyložíme pečicím papírem a hmotu na ni rovnoměrně rozetřeme. Ihned vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut při teplotě 180 °C.
Necháme vychladnout a mezitím si nachystáme malinový rozvar.

Příprava rozvaru:
Do hrnce vložíme maliny a přidáme cukr krystal - necháme chvilinku povařit. Odstavíme a ponorným mixérem vymixujeme. Poté přecedíme přes sítko, abychom se zbavili semínek. Necháme vychladnout.

Připravíme si malinovou polevu:
V míse vyšleháme tvaroh s vychladlým malinovým rozvarem, nakonec přidáme smetanu a opět vyšleháme.

Na vychladlý plát těsta rozetřeme malinovo-tvarohovou polevu a uděláme mřížky z čokoládové polevy (buď můžeme použít hotovou čokoládovou polevu od Dr. Oetkra nebo si vyrobíme z čokolády a tuku). Nakonec řezy ozdobíme tím, že na ně naskládáme maliny a jedlé lístky (máta, meduňka,...).
Dáme do chladničky.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu