Malinové řezy

Hodnocení receptu
(8 hlasů)

Ingredience

  • 6 vajec, zvlášť bílky a žloutky
  • 140 g cukru krupice
  • 180 g bezlepkové směsi Adveni Bake a Cake
  • ½ pytlíku prášku do pečiva Dr. Oetker s vinným kamenem

Poleva:

  • 500g tvarohu Moravia (v alobale)
  • 100g smetany ke šlehání (33%) Moravia

Malinový rozvar:

  • 220g malin (mohou být zmražené)
  • 80g cukru krystal (nebo jiného sladidla)

čokoládová poleva a maliny na ozdobu

POSTUP:

Žloutky ušleháme s třetinou cukru na hustou pěnu a z bílků se zbylým cukrem ušleháme tuhý sníh. Sníh spojíme se žloutkovou pěnou a nakonec opatrně vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Plech vyložíme pečicím papírem a hmotu na ni rovnoměrně rozetřeme. Ihned vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut při teplotě 180 °C.
Necháme vychladnout a mezitím si nachystáme malinový rozvar.

Příprava rozvaru:
Do hrnce vložíme maliny a přidáme cukr krystal - necháme chvilinku povařit. Odstavíme a ponorným mixérem vymixujeme. Poté přecedíme přes sítko, abychom se zbavili semínek. Necháme vychladnout.

Připravíme si malinovou polevu:
V míse vyšleháme tvaroh s vychladlým malinovým rozvarem, nakonec přidáme smetanu a opět vyšleháme.

Na vychladlý plát těsta rozetřeme malinovo-tvarohovou polevu a uděláme mřížky z čokoládové polevy (buď můžeme použít hotovou čokoládovou polevu od Dr. Oetkra nebo si vyrobíme z čokolády a tuku). Nakonec řezy ozdobíme tím, že na ně naskládáme maliny a jedlé lístky (máta, meduňka,...).
Dáme do chladničky.

Další recepty bez lepku

Bezlepková bábovka

Bezlepkové recepty

Bezlepková bábovka

Jahodový dort

Bezlepkové recepty

Jahodový dort

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu