Malinové řezy

Hodnocení receptu
(8 hlasů)

Ingredience

  • 6 vajec, zvlášť bílky a žloutky
  • 140 g cukru krupice
  • 180 g bezlepkové směsi Adveni Bake a Cake
  • ½ pytlíku prášku do pečiva Dr. Oetker s vinným kamenem

Poleva:

  • 500g tvarohu Moravia (v alobale)
  • 100g smetany ke šlehání (33%) Moravia

Malinový rozvar:

  • 220g malin (mohou být zmražené)
  • 80g cukru krystal (nebo jiného sladidla)

čokoládová poleva a maliny na ozdobu

POSTUP:

Žloutky ušleháme s třetinou cukru na hustou pěnu a z bílků se zbylým cukrem ušleháme tuhý sníh. Sníh spojíme se žloutkovou pěnou a nakonec opatrně vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Plech vyložíme pečicím papírem a hmotu na ni rovnoměrně rozetřeme. Ihned vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut při teplotě 180 °C.
Necháme vychladnout a mezitím si nachystáme malinový rozvar.

Příprava rozvaru:
Do hrnce vložíme maliny a přidáme cukr krystal - necháme chvilinku povařit. Odstavíme a ponorným mixérem vymixujeme. Poté přecedíme přes sítko, abychom se zbavili semínek. Necháme vychladnout.

Připravíme si malinovou polevu:
V míse vyšleháme tvaroh s vychladlým malinovým rozvarem, nakonec přidáme smetanu a opět vyšleháme.

Na vychladlý plát těsta rozetřeme malinovo-tvarohovou polevu a uděláme mřížky z čokoládové polevy (buď můžeme použít hotovou čokoládovou polevu od Dr. Oetkra nebo si vyrobíme z čokolády a tuku). Nakonec řezy ozdobíme tím, že na ně naskládáme maliny a jedlé lístky (máta, meduňka,...).
Dáme do chladničky.

Další recepty bez lepku

Bezlepková bábovka

Bezlepkové recepty

Bezlepková bábovka

Jahodový dort

Bezlepkové recepty

Jahodový dort