Mrkvovo-batátová polévka

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 500 g batátu
  • 500 g mrkve
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • olivový olej na polití zeleniny
  • 2 lžičky soli pepř
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 3 červené cibule
  • 2 lžíce olivového oleje – na smažení cibulky
  • 5 stroužků česneku
  • směs semínek (dýňová, slunečnicová, piniová)

POSTUP

Batáty a mrkev oloupejte a nakrájejte na menší kostky. Zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Promíchejte a dejte na plech s pečícím papírem.  

Směs dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na 30 minut. Během pečení se směsí párkrát promíchejte.  

Mezitím, co se směs peče, si ve větším hrnci rozpalte olivový olej a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Poté, co je cibulka hotová, přidejte k ní nadrobno nakrájený česnek. Chvíli orestujte a poté odstavte směs z plamene.  

Jakmile jsou batáty s mrkví doměkka upečené, dejte je do hrnce s cibulkou a česnekem. Přidejte zeleninový vývar a poté vše za pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka. Vývar nebo vodu můžete poté přidat podle toho, jak máte rádi polévky husté.  

Rozmixovanou polévku dejte na zhruba 5 minut vařit a poté dochuťte podle potřeby.  

Na pánvi si opražte směs semínek, které nasypte při servírování polévky.

Další recepty s mrkví

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu