Pivní rohlíky

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

Potřebujete (na 16 kusů):  

Na těsto:
  • 3, 5 hrnku polohrubé mouky
  • 1, 25 hrnku světlého piva
  • ½ lžíce soli
  • 1 kostku droždí
  • 1 žloutek
  • 50 ml oleje  
Na dohotovení:
  • 1 vejce na potření
  • kmín na posypání
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Doba kynutí: 45 minut
  • Doba pečení: 15 minut  

POSTUP:

Pivo zahřejte, aby bylo vlažné. Rozdrobte do něj droždí a nechte chvilku stát. Mezitím do mísy nasypte mouku, přidejte sůl, olej a žloutek. Nakonec přilejte kvásek z piva. Vše důkladně propracujte. Bochník těsta nechte v míse, poprašte moukou a přikryjte utěrkou. Nechte ho na teplém místě kynout asi tři čtvrtě hodinky.  

Hotové těsto rozdělte na 2 části. Z každé vyválejte placku o výšce půl cm. Pak nakrájejte na osminky. Každý kousek zatočte od větší části a vytvarujte rohlík. Hotové rohlíky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem a posypte kmínek. Rohlíky pečte 15 minut v troubě předehřáté na 180 C.    

Tip: Rohlíky můžete posypat hrubou solí nebo sezamovým semínkem.

Další recepty na domácí pečivo