Plněná domácí sekaná s vejcem a párkem

Plněná domácí sekaná z mletého masa je osvědčená klasika, která nikdy nezklame. Kombinace hovězího a vepřového masa se šťavnatou náplní z vajec, párku a okurek dodá sekané skvělou chuť i texturu.
Díky bylinkám, cibuli a poctivému pečení vznikne jídlo, které si zamiluje celá rodina – ať už s bramborovou kaší, nebo čerstvým chlebem.

MORA
807 hlasů
Tisknout Tisknout
Plněná domácí sekaná z mletého masa – recept s vejcem a párkem
Množství
Množství:
6 porcí
Příprava
Příprava:
30
Vaření
Vaření:
2 hodiny
Náročnost
Náročnost:
Střední

Ingredience

Postup

V míse smíchejte mleté hovězí a vepřové maso. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, olivový olej, majoránku, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, aby se suroviny rovnoměrně spojily.

Nakonec podle potřeby přidejte strouhanku. Přisypávejte ji postupně – jen tolik, aby vznikla pevná, tvarovatelná směs, která drží pohromadě a nerozpadá se.

Zhruba čtvrtinu masové směsi rozprostřete na dno pečicí nádoby. Na ni vyskládejte oloupaná vařená vejce, párky a podélně nakrájené kyselé okurky.

Zbylou směsí přikryjte náplň a vytvarujte sekanou do podoby válečku. Rukama ji pečlivě uhlaďte a zpevněte, aby nevznikaly praskliny. Povrch potřete olivovým olejem.

Sekanou vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte po dobu 2 hodin. V průběhu pečení můžete lehce podlévat výpekem.

Hotovou sekanou nechte pár minut odpočinout, nakrájejte ji na plátky a podávejte s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo čerstvým pečivem.

Plněná domácí sekaná s vejcem a párkem
Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu