Přírodní barvení vajec

Hodnocení receptu
(4 hlasy)

Ingredience

Z červené řepy

  • vejce vařená natvrdo
  • 2 červené řepy
  • 1 litr vody
  • 1 lžíce octa

Z červeného zelí

  • vejce vařená natvrdo
  • ¼ červeného zelí
  • 1 litr vody
  • 1 lžíce octa

Z cibule

  • vejce vařená natvrdo
  • 10x červená cibule nebo 10x žlutá cibule
  • 1 litr vody
  • 1 lžíce octa

Z kurkumy

  • vejce vařená natvrdo
  • 1 lžíce kurkumy
  • 1 litr vody
  • 1 lžíce octa

POSTUP:

Nejprve si dejte natvrdo vařit vajíčka.
Oloupejte a najemno nastrouhejte červenou řepu a zelí. Červenou a žlutou cibuli zbavte suché slupky.

Nastrouhanou červenou řepu, zelí, slupky z cibule a lžíci kurkumy dejte zvlášť vařit do litru vody. Vařte zhruba 15 minut a poté dejte vychladnout. Poté vše přeceďte. 

Do obarvené vody dejte ocet, vařená vajíčka a nechte je v lednici 12 hodin obarvovat. Číme déle vajíčka v obarvené vodě budou, tím sytější barvu získají.

Po 12 hodinách vajíčka z obarvené vody vyjměte a dejte je na ubrousek. Vajíčka neotírejte, neoplachujte a moc se jich nedotýkejte, aby se barva nesundala. Takto obarvená vajíčka nechte v teple a suchu uschnout. Barva na nich krásně zaschne.

Další recepty na Velikonoce

(Nejen) velikonoční mazanec

Moučníky, dezerty, cukroví

(Nejen) velikonoční mazanec

Velikonoční beránek

Moučníky, dezerty, cukroví

Velikonoční beránek

Velikonoční jidášky

Moučníky, dezerty, cukroví

Velikonoční jidášky

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu