Pstruh na másle s hráškovým pyré

Hodnocení receptu
(14 hlasů)

Ingredience

Hráškové pyré

  • 30 g másla
  • 1 velká cibule
  • 350 g hrášku
  • 100 ml
  • 33% smetany
  • 100 ml vody
  • sůl
  • pepř

Pstruh

  • 2x vykuchaný pstruh
  • 1 citrón
  • 150 g másla (na plátky)
  • sůl
  • pepř
  • 2 snítky tymiánu
  • 2 větvičky rozmarýnu

POSTUP:

Nejprve si připravíte hráškové pyré. V kastrůlku si rozehřejte máslo a nechte na něm lehce zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile je cibule hotová, přidejte hrášek, vodu a nechte chvíli podusit, dokud nebude hrášek měkký. Poté co je hrášek hotov, přidejte smetanu, sůl, pepř a nechte přikryté zhruba 5 minut povařit. Nakonec vše za pomocí tyčového mixéru rozmixujte do hladkého pyré.

Pstruha si omyjte a důkladně osušte. Po bocích jej několikrát nařízněte, osolte a opepřete. Do pstruha vložte plátek másla bylinky a plátek citronu. 
Na plotně si rozpalte velkou pánev se silným dnem. Rozpusťte na ní dva plátky másla a orestujte pstruha z každé strany. Restujte zhruba 2 minuty.
Nakonec pstruha dejte do zapékací mísy, položte na něj plátky másla a plátky citronu.
Pečte v předem předehřáté troubě na 180 °C zhruba 15 minut.

Po upečení podávejte s čerstvými bylinkami, plátky citronu a hráškovým pyré.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu