Podzimní salát s dýní

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

Příprava dýně
  • 1 malá máslová dýně
  • ½ lžičky soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • lžička provensálského koření
  • 200 g halloumi sýru  
 
Při servírování
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
  • lžička medu
  • mix salátů
  • balsamico ocet na pokapání

POSTUP

Máslovou dýni oloupejte, důkladně omyjte, rozkrojte a vydlabejte semínka. Nakrájejte ji na větší kostky, které v míse smíchejte se solí, olivovým olejem a provensálským kořením. Takto připravenou dýni dejte na plech s pečícím papírem a pečte v předem předehřáté troubě na 200 °C dokud nezměkne.  

Mezitím si na pánvi opečte na sucho z každé strany halloumi sýr nakrájený na proužky tlusté zhruba půl centimetru. 

Na talíř si dejte mix zeleného salátu, zasypte jej nasekanými vlašskými ořechy a přidejte pár kousků teplé pečené dýně a halloumi sýru. Zakápněte medem a balsamico octem.