Skořicový pletenec

Anna Pytlíková
502 hlasů
Tisknout Tisknout
Skořicový pletenec

Ingredience

Postup

Do mísy prosejeme hladkou mouku a uděláme do ní důlek. Přidáme rozdrobené droždí, cukr a zalijeme vlažným mlékem. Promícháme a necháme chvíli vzejít kvásek. Poté přidáme vejce, sůl a máslo. Suroviny se dokonale smíchají a zapracují do hladkého středně tuhého těsta. Následně kouli těsta necháme kynout někde v teple mimo průvan. Mělo by stačit i 30 minut. Vykynuté těsto znovu propracujeme hnětením na podložce. Pak ho rozdělíme na poloviny a z každé vyválíme plát o velikosti 30 x 40 cm asi ½ cm silný. Z vykynuté dávky těsta budeme mít ve výsledku dva pletence. Plát těsta potřeme skořicovou náplní. Volné necháme jen okraje, aby se těsto dobře srolovalo. Z delší strany plát srolujeme jako roládu. Roládu podélně rozřízneme na poloviny. Na jednom z okrajů ale nedořízneme do konce, aby půlky držely u sebe. Pak spleteme cop ze dvou takto vzniklých pramenů a nakonec stočíme do kruhu a protilehlé konce slepíme. Přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 10 minut kynout. Pak vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme asi 30 minut. Upečené pletence necháme vychladnout a na závěr posypeme moučkovým cukrem.

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu