Tvarohová bábovka s kousky čokolády a čokoládovou ganáží

Recept poslal/a
Gabriela P.


Ingredience

  • 250 g jemného tvarohu (v papíru/alobalu)
  • 200 g másla
  • 200 g třtinového cukru
  • 250 g špaldové mouky
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 200 g čokolády (hořké/mléčné - dle chuti)
  • 200 g zakysané smetany

POSTUP:

Máslo a cukr dáme do mísy stolního robota a vyšleháme do světlé pěny. Poté přidáme žloutky a tvaroh a zašleháme. K této směsi prosejeme špaldovou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli, přidáme 100 g na kousky nakrájené čokolády a zamícháme. Nakonec si vyšleháme sníh z bílků, který zlehka vmícháme do připraveného těsta. Těsto přendáme do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme v předehřáté troubě na 180 st. cca 45 min.

Po upečení bábovky, vyklopíme z formy, necháme vychladnout a potřeme čokoládovou ganáží, na kterou si rozpustíme 100 g čokolády a postupně (za stálého míchání) do ni přidáváme 200 g zakysané smetany. Bábovku ozdobíme dle fantazie - např. čokoládovými hoblinkami. 

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu