Tvarohová bábovka s kousky čokolády a čokoládovou ganáží

Gabriela P.
pomlčka
pomlčka
tisknout tisk sdílet sociální sítě
Tvarohová bábovka s kousky čokolády a čokoládovou ganáží

Ingredience

šipka

Postup

šipka

Máslo a cukr dáme do mísy stolního robota a vyšleháme do světlé pěny. Poté přidáme žloutky a tvaroh a zašleháme. K této směsi prosejeme špaldovou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli, přidáme 100 g na kousky nakrájené čokolády a zamícháme. Nakonec si vyšleháme sníh z bílků, který zlehka vmícháme do připraveného těsta. Těsto přendáme do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme v předehřáté troubě na 180 st. cca 45 min.

Po upečení bábovky, vyklopíme z formy, necháme vychladnout a potřeme čokoládovou ganáží, na kterou si rozpustíme 100 g čokolády a postupně (za stálého míchání) do ni přidáváme 200 g zakysané smetany. Bábovku ozdobíme dle fantazie - např. čokoládovými hoblinkami. 

Podobné recepty

šipka
Chcete pomoci s výběrem, nebo chcete poradit s něčím jiným?
Bezplatná zákaznická linka
+420 800 105 505
Hledáte svého nejbližšího prodejce, nebo naši značkovou prodejnu?
Ukázat na mapě
Kupte troubu MORA a dostanete od nás na pečení 6 kg mouky Babiččina volba zdarma.
Více o akci