Tvarohová štola

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

  • 600 g špaldové mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 250 g másla
  • 250 g tučného tvarohu
  • špetka soli
  • 100 g kokosového cukru
  • 50 g rozinek
  • 50 g brusinek
  • 50 g meruněk
  • 100 g másla na potření
  • moučkový cukr na obalení

POSTUP:

Než začnete dělat těsto, tak si rozinky, brusinky a meruňky nakrájejte na menší kousky. Do mísy od robota dejte špaldovou mouku,kypřící prášek, vanilkový cukr, vejce, máslo o pokojové teplotě, tvaroh, sůl, kokosový cukr a nadrobno nakrájené sušené ovoce.  

Za pomocí robota nechte vypracovat kompaktní těsto. Jakmile je těsto hotové, dejte si jej na pomoučněný vál a vyválejte placku. Přeložením těsta vytvořte štolu a dejte ji na plech s pečícím papírem.  

Štolu pečte na 180 °C zhruba 40 minut.  

Po upečení štolu vyndejte z trouby a potřete jí rozpuštěným máslem, dokud se vše do štoly nevsaje. Poté hned štolu obalte v dostatečném  množství moučkového cukru, který se dokonale přilepí ke štole napuštěné máslem.  

Nechte vychladnout a zabalenou štolu v alobalu můžete nechat odležet až do Vánoc.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu