Velikonoční nádivka

pomlčka
pomlčka
tisknout tisk sdílet sociální sítě
/data/images/recepty/motives/171/23/velikonocni-nadivka-recept-motiv.webp

Ingredience

šipka

Postup

šipka

Nejprve si pečlivě oddělte bílky od žloutků. V čisté a suché míse vyšlehejte pomocí ručního šlehače bílky na pevný sníh. Mísa nesmí být mastná, jinak sníh neztuhne. Žloutky smíchejte s nakrájenou paprikou, tempehem, olejem a listy špenátu, kopřiv nebo pažitky (či jiných mladých jarních bylin). Nakonec do směsi pomalu vmíchejte sníh. Dále neprošlehávejte ani nemíchejte. Směs na luxusní velikonoční nádivku dochuťte solí.

Zapékací nádobu nebo hluboký pekáč vyložte pečicím papírem. Můžete také vymazat pekáč olejem, případně už vymazanou nádobu ještě vysypat bezlepkovou (nebo kukuřičnou) strouhankou. Zdravou nádivkovou směs opatrně nalijte do pekáče a dejte ji do trouby vyhřáté na 180°C. Pečte 20 minut do zlatova.

Podobné recepty

šipka Banner akce
Chcete pomoci s výběrem, nebo chcete poradit s něčím jiným?
Bezplatná zákaznická linka
+420 800 105 505
Hledáte svého nejbližšího prodejce, nebo naši značkovou prodejnu?
Ukázat na mapě
Kupte troubu MORA a dostanete od nás na pečení 6 kg mouky Babiččina volba zdarma.
Více o akci