Velikonoční nádivka


Ingredience

  • 6 vajec z volného chovu
  • 1 červená paprika
  • 100 g čerstvého špenátu (pokud máte, přidejte mladé kopřivy)
  • 200 g uzeného tempehu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl

POSTUP:

Nejprve si oddělte bílky od žloutků. Z bílků pomocí ručního šlehače vyšlehejte sníh. Žloutky smíchejte s nakrájenou paprikou, tempehem, olejem a listy špenátu (či jiných jarních bylin). Nakonec do směsi pomalu vmíchejte sníh. Vše dochuťte solí.

Směs nalijte do zapékací nádoby vyložené pečícím papírem (nebo vymazané olejem) a dejte do trouby vyhřáté na 180°C. Pečte 20 minut.

Další velikonoční recepty

(Nejen) velikonoční mazanec

Moučníky, dezerty, cukroví

(Nejen) velikonoční mazanec

Velikonoční beránek

Moučníky, dezerty, cukroví

Velikonoční beránek

Spolu nám to šlape medaile Vajíčková pomazánka

Předkrmy, chuťovky

Vajíčková pomazánka

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu