Vepřová žebírka se salátem

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

Budete potřebovat (na 4 porce):  
  • 2 kg vepřových žebírek
  • 150 ml černého piva
  • 1 lžíci červené mleté papriky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíci třtinového cukru
  • 1 lžičku sušeného česneku
  • sůl, pepř
  • špetku mletého chilli    
Na salát:
  • 1 čínské zelí
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 mrkve
  • 1 lžíci cukru
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce olivového oleje

  • Doba přípravy: 40 minut
  • Doba pečení: 4 hodiny

POSTUP:

Všechny suroviny na marinádu smíchejte. Žebra dejte do mísy, přelejte marinádou, promíchejte a nechte marinovat do druhého dne. Pak je vyskládejte do pekáčku. Přelejte i zbylou marinádu. Troubu předehřejte na 120 ℃, použijte funkci gril. Žebírka pečte 4 hodiny.  

Zelí nakrouhejte a dejte do mísy. Přidejte očištěnou a nahrubo nastrouhanou mrkev. Promíchejte a přidejte zakysanou smetanu, cukr, olej a citronovou šťávu. Vše promíchejte a nakonec salát podle chuti osolte a opepřete.