Zasněžená rybízová buchta

Hodnocení receptu
(21 hlasů)
Recept poslal/a
Kamila Holečková


Ingredience

  • 1 hrnek = 250 ml
  • 2 a 1/2 hrnku pol. mouky
  • 3/4 hrnku cukru
  • 3/4 hrnku oleje nebo rozpuštěného tuku
  • 1 kypřící prášek
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 žloutky
  • 3/4 hrnku mléka (dle potřeby, aby vzniklo tužší těsto, které se dá dobře rozetřít na plech) 

Na potření:

  • sníh ze 4 bílků
  • 3/4 hrnku cukru
  • mistička rybízu (asi 1/2 litru)

POSTUP:

Žloutky trochu utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně přiléváme olej, mouku s kypřícím práškem a mléko.

Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, nebo vymazaný a vysypaný, jak je kdo zvyklý. Na vrch natřeme ušlehaný sníh, do kterého jsme přidali nejdříve cukr a potom opatrně rybíz.

Předehřejeme troubu, pečeme zvolna na 180°C.

Další sladké recepty

Skořicový pletenec

Moučníky, dezerty, cukroví

Skořicový pletenec

Nepečený piškotový dort s ovocem

Moučníky, dezerty, cukroví

Nepečený piškotový dort s ovocem

Jahodový cheesecake

Moučníky, dezerty, cukroví

Jahodový cheesecake

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?

Zobrazit mapu