Žemlovka z croissantů

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

Potřebujete (na 4 porce):  

  • 4 croissanty
  • 300 g jahod
  • 3 vejce
  • 100 g měkkého tvarohu
  • 3 vanilkové cukry
  • máslo na vymazání formy
  • moučkový cukr na posypání

  • Doba přípravy: 30 minut
  • Doba pečení: 20 minut

POSTUP:

Croissanty nakrájejte nebo natrhejte na kousky. Vyskládejte je do máslem vymazané formy. Jahody zbavte stopek a ty větší nakrájejte. Pak je vyskládejte ke croissantům.  Vejce vyklepněte do misky a prošlehejte s vanilkovými cukry. Postupně do nich zašlehejte tvaroh. Směs nalejte na croissanty i ovoce. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Po upečení ještě pocukrujte.  

Tip: Na tuhle dobrotu můžete použít i zbylo vánočku nebo mazanec. Ovoce přidávejte podle chuti a sezony.

Další sladké recepty

Malinová Panna cotta

Moučníky, dezerty, cukroví

Malinová Panna cotta

Kremrole

Moučníky, dezerty, cukroví

Kremrole

Sladké palačinky

Bezlepkové recepty

Sladké palačinky

Rýžový nákyp se švestkami

Moučníky, dezerty, cukroví

Rýžový nákyp se švestkami