Asi 10 min. před dokončením zapíchněte dřevěnou špejli do nejvyššího místa moučníku. Jestli špejle zůstane suchá, je koláč hotov.
Příště použijte méně tekutiny, nebo nastavte teplotu pečení o 10 °C níže. Dbejte na dobu propracování těsta dle receptu.
Volte nižší teplotu, pečte o něco déle.
Zasuňte plech níže, volte nižší teplotu a pečte koláč o něco déle
Zasuňte plech výše a nastavte příště nižší teplotu
Příště použijte hlubší plech a pečte o něco déle.
Příště zvolte teplotu o 10 °C vyšší a zkraťte dobu pečení. Pokapte koláč šťávou z ovoce nebo alkoholem.
Zvolte nižší teplotu, potom bude pečivo rovnoměrnější. Současně zasunuté pečící plechy nemusí být současně hotové. Nechejte horní plechy 5 - 10 min. dopéct.
Dejte plech ještě krátce do rozehřáté trouby a potom pečivo z plechu ihned sejměte
Uvolněte okraj opatrně nožem. Překlopte formu s pečivem a formu překryjte několikrát mokrou, studenou utěrkou. Příště formu dobře vymažte a vysypte moukou nebo strouhankou.