Co dělat, když...

Chcete zjistit, zda je těsto už propečené

Asi 10 min. před dokončením zapíchněte dřevěnou špejli do nejvyššího místa moučníku. Jestli špejle zůstane suchá, je koláč hotov.

Chcete, aby koláč neklesl

Příště použijte méně tekutiny, nebo nastavte teplotu pečení o 10 °C níže. Dbejte na dobu propracování těsta dle receptu.

Koláč uprostřed vyskočí a na krajích je nižší

Volte nižší teplotu, pečte o něco déle.

Koláč je nahoře příliš tmavý

Zasuňte plech níže, volte nižší teplotu a pečte koláč o něco déle

Koláč je vespod příliš tmavý

Zasuňte plech výše a nastavte příště nižší teplotu

Koláč je vespod světlý, šťáva z ovoce vytéká

Příště použijte hlubší plech a pečte o něco déle.

Koláč je příliš suchý

Příště zvolte teplotu o 10 °C vyšší a zkraťte dobu pečení. Pokapte koláč šťávou z ovoce nebo alkoholem.

Pekli jste na více úrovních, na horním plechu je pečivo světlejší než na spodním

Zvolte nižší teplotu, potom bude pečivo rovnoměrnější. Současně zasunuté pečící plechy nemusí být současně hotové. Nechejte horní plechy 5 - 10 min. dopéct.

Pečivo se neuvolňuje z plechu

Dejte plech ještě krátce do rozehřáté trouby a potom pečivo z plechu ihned sejměte

Pečivo nelze vyklopit z formy

Uvolněte okraj opatrně nožem. Překlopte formu s pečivem a formu překryjte několikrát mokrou, studenou utěrkou. Příště formu dobře vymažte a vysypte moukou nebo strouhankou.

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu