Léto je bohaté na úrodu ovoce, zeleniny i lesních plodů. Nestíháte zpracovat hojnou úrodu ze zahrádky? Téměř každou surovinu z přírody můžete uchovat tak, že ji usušíte. Sušené plodiny si zachovají velké množství vitamínů a minerálních látek, a navíc zůstane zachována jejich výborná chuť. Sušení je nejjednodušším způsobem, jak uchovat vypěstované ovoce, zeleninu i houby na zimu.
Vystačíte si bez sušičky
Sušení ovoce patří k nejstarším a nejzdravějším způsobům konzervace potravin. Není potřeba si k tomu pořizovat další spotřebič do domácnosti – sušičku. Postačí vám elektrická trouba. Jen vědět jak na to.
Sušené ovoce i zelenina jsou zdravé, bez zbytečného cukru, který se často přidává do sušeného ovoce, které koupíte v obchodech. Máte přesně pod kontrolou plody, které jste se rozhodli sušit i jejich kvalitu. Můžete si připravovat jedno druhové zásoby nebo směsi ovoce i zeleniny.
Sušíme vždy plody pevné, bez poškození a chorob. Před sušením je důkladně očistíme, omyjeme, osušíme.
Jakou zvolit teplotu a jak dlouho sušit houby, ovoce a zeleninu
Jaké parametry hledat u trouby, která bude na sušení ideální
Vestavná multifunkční trouba MORA VT 779 BX patří mezi nejlepší modely v této kategorii a je k sušení hub, ovoce i zeleniny naprosto ideální. Má dokonce 3 teleskopické výsuvy, které nejen u sušení maximálně oceníte.
Výkonná multifunkční trouba s energetickou třídou "A+" a objemem trouby 65 l má i patnáct různých programů, program na čištění trouby ECO CLEAN a uvnitř trouby se nachází praktické dvojité osvětlení, takže budete mít po celou dobu dokonalý přehled o tom, co se uvnitř děje. S trojitým sklem s kovovou vrstvou se dosahuje velmi nízké teploty na vnějším skle dveří a tím jsou dvířka bezpečná pro vaše děti.
Mohlo by se vám také hodit: