Rady pro kvalitní grilování
-
Grilované kusy mají být podle možnosti stejně silné, nejméně 2-3 cm. Tím rovnoměrně zhnědnou a zůstanou šťavnaté.
-
Maso před grilováním potřete tukem, nebo olejem. Pláty solíme těsně před grilováním.
-
Grilované porce ukládejte přímo na rošt, nejlépe do středu.
-
Aby se šťáva z masa při grilování zachycovala a dno zůstalo čisté, umístěte pod grilovanou potravinu pekáč, nebo pečící plech.
-
Otáčejte grilované kusy po 2/3 doby pečení, kterou udává tabulka.
Doporučený provoz:
menší kusy na menší ploše - uchycení 3, grilování bez ventilátoru, dvířko trouby zavřené
menší kusy na větší ploše - uchycení 2, grilování bez ventilátoru, dvířko trouby zavřené
větší kusy na větší ploše - uchycení 2, grilování s ventilátorem, dvířko trouby zavřené
Podívejte se i na tyto zajímevé recepty na grilování, po kterých ani nepřeberete, ale jsou opravdu chutné a pokud pozvete přátele tak i hodně nezvyklé.