Brynzové halušky

Brynzové halušky patří k nejznámějším slovenským specialitám, které si získaly oblibu i v českých kuchyních. Jemné bramborové halušky smíchané s krémovou brynzou a ozdobené křupavou slaninou tvoří dokonalou kombinaci chutí. Tento tradiční recept připravíte snadno i doma a potěšíte jím celou rodinu.

MORA
3 hlasů
Tisknout Tisknout
Tradiční brynzové halušky – recept
Množství
Množství:
3 - 4 porce
Příprava
Příprava:
30 minut
Vaření
Vaření:
15 minut
Náročnost
Náročnost:
snadné

Ingredience

Postup

Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno, přidejte vejce a promíchejte, poté postupně zapracujte mouku, aby vzniklo polotekuté těsto.

Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a přes síto na halušky do ní propasírujte těsto.

Halušky vařte asi 2 minuty, dokud nevyplavou na povrch, poté je děrovanou naběračkou vyjměte.

Uvařené halušky promíchejte s brynzou, aby se rovnoměrně obalily.

Slaninu nakrájejte na kostičky, opečte dokřupava a podávejte ji spolu s haluškami.

Brynzové halušky - recept

Podobné recepty

Bezplatná zákaznická linka
800 105 505
Každý pracovní den 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobrazit mapu