Brynzové halušky

Hodnocení receptu
(0 hlasů)

Ingredience

Potřebujete (na 4 porce):  
  • 600 g brambor
  • hladkou mouku podle potřeby
  • 1 vejce
  • 200 g anglické slaniny
  • 300 g brynzy sůl
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut  

POSTUP:

Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte k nim vejce a promíchejte. Pak postupně přidávejte mouku, až vznikne polotekuté těsto. Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Následně na hrnec dejte síto na halušky a těsto přes něj propasírujte. Halušky vařte asi 2 minuty a pak je děrovanou naběračkou vyjměte. Hotové halušky promíchejte brynzou. Slaninu nakrájejte na kostičky a opečte dokřupava. Halušky podávejte s opečenou slaninou.

Další recepty z brambor